fbpx
     
TI, PRAV TI

TI, PRAV TI

Od prav vseh otrok, ki lahko bi bili,
zame na svetu si ti, prav ti.

  • Napisal: Zack Bush
  • Ilustriral: Gregorio De Lauretis
  • Prevedel in priredil: Milan Dekleva
  • Obseg: 32 strani
  • Format: 23 × 23 cm
  • Vezava: trda
  • Bralci: 0–7 let
  • ISBN: 978-961-94756-3-8
  • Cena: 19 €

Naroči

 

Nikjer ni otroka, ki bil bi kot ti,
za vedno boš moj, naj te to ne skrbi.

Novo rojstvo v trenutku za vedno poveže starše in novorojenega otroka.
Slikanica Ti, prav ti, vas z ganljivimi verzi in čudovitimi ilustracijami popelje od otrokovega prvega nasmeha, poskusov prvih besed in negotovih korakov do zvedavega raziskovanja sveta z roko v roki.
Za očke in mamice. Za deklice in dečke.

Avtor Zack Bush je navdih za verze dobil pri svojih dveh otrocih, dveletniku in dojenčici.
Priznani italijanski umetnik Gregorio De Lauretis je ustvaril duhovite ilustracije ogromnega rdečelasega očka in njegovega drobnega rdečelasega dojenčka, polne ljubezni in topline.
Srčne verze je v slovenščino mojstrsko prepesnil Milan Dekleva, ki ga slovenski otroci in njihovi starši poznajo iz številnih otroških slikanic v verzih.

Stisnite svojega otroka v objem in mu preberite to slikanico. Naj čuti, kako radi ga imate in kako ste srečni, da je del vašega življenja. Vsak dan znova.

Idealno darilo ob rojstvu otroka!

  NAJ 48  NAJ 99
NAJ 137     

 

Naroči

Mnenja o knjigi:

Rebeka Verhnjak, vzgojiteljica in mamica 3-mesečnika:
Ti, prav ti, je nedvomno knjiga, ki vsem staršem, pa tudi tistim, ki bodo to še postali, privabi solze na oči. Izjemno čustvena, ljubeča, čudovita knjiga, ki nikogar ne more pustiti ravnodušnega. Čeprav je moj sin star šele 3 mesece, sem mu jo prvič že prebrala in zagotovo mu jo bom še velikokrat. Zares navdihujoča knjiga, ki opisuje prav posebno vez, ki jo imamo starši s svojimi otroki. Hvala vam!
Gledano skozi oči vzgojiteljice pa je knjiga zelo primerna tudi za branje v vrtcu, predvsem v času, ko se z otroki pogovarjamo o družini. S pomočjo te čudovite knjige lahko otrokom predstavimo velik pomen starševske ljubezni na njim razumljiv način. Vsekakor knjiga, vredna branja!

Pri Sofiji – beremo z otroki (blog):
Je kot tiha obljuba nežne in večne ljubezni – dana mamici, zašepetana otročku. Slikanica, zavita v objem, boža srce. Rojena v hitri svet instantnih rešitev, vliva upanje … da odnosi še niso popolnoma votli in da v glasnem svetu še imamo kaj tehtnega povedati – z besedo, pogledom, bližino. Slikanica, ujeta v verze o moči povezanosti – med otrokom in očetom, ki je prisoten v vseh pogledih. Oče v slikanici je veliko več od moške figure, ki čaka pred vrati porodnišnice. Je mogočna gora, ki bdi nad življenjem, je mehek objem, ki prestreže prve padce, in je varen dom. Od plusa naprej. Če iščete v platnice zavito ljubeče sporočilo detetu, ste ga najverjetneje pravkar našli. Za družinsko branje in crkljanje, za vzhajanje sreče, za polnjenje spominov vreče.
Celotno objavo si oglejte tukaj (res se splača – čudovit zapis o slikanici).

Ajda naklada o knjigah (blog):
Najbolj me je pritegnilo dejstvo, da je slikanico v verzih prevedel in priredil Milan Dekleva. Mislim, da se moramo vsi strinjati, da je na področju prevodov oziroma, bolje rečeno, prepesnitev otroške literature on eden najboljših v našem prostoru. Za primer si vzemite Zverjasca in ostale knjige Julie Donaldson in lahko se strinjamo, da je del njihovega uspeha tudi odličen prevod, v katerem se bistvo slikanice ni izgubilo.
In enako velja tudi za to knjigo.
Celotno objavo si oglejte tukaj (res se splača – čudovit zapis o slikanici).

Jaka Tomc, pisatelj (Facebook):
Kupila nama je krasno knjigo ❤️ Kot se spodobi, sva se usedla na tla in jo prebrala. Meni se je ob branju rahlo tresel glas, njemu so bile všeč ilustracije, ona pa je poslušala od daleč. Čudoviti trenutki znotraj teh negotovih časov so tisti, ki štejejo. Naj jih bo čim več.
Celotno objavo si oglejte tukaj.

Maja Črepinšek (Moj malček – revija za skrbne starše):
Nežna pesnitev je ljubeč nagovor otroku, ki se ga je očka silno razveselil. Tako zelo, da je na dan, ko se je rodil, žarel kot sonce, se jokal, smejal in vznemirjen vrtel. Rime, ki občuteno pripovedujejo, kako zelo se nam življenje spremeni, razsvetli, popestri in obogati, ko pride otrok, je imenitno prevedel in priredil Milan Dekleva. Slikanica je pravo ljubezensko pismo otroku, ki bo pomagala očku ubesediti, kar čuti, otroku pa ljubezen, ki jo čuti do svojega očka, ugledati še v slikanici. Lahko pa je tudi domiselno darilo moškemu, ki se bo otroka šele razveselil.
Celotno objavo si oglejte tukaj.

Urška Lenarčič, vzgojiteljica in mamica 5- in 1-letnika (Facebook):
Ko sem jo sinu prvič prebrala (še toplo in vso dišečo iz tiskarne), je bil presenečen, kako je možno, da je to prav za njega tako napisana, in je vprašal, če je knjiga res o njem.
Naslednji dan sem ga vprašala, če kakšno prebereva, in je rekel: »Ja, dajva tisto Jaz, prav ti.«
Celotno objavo si oglejte tukaj.

Pri Sofiji – beremo z otroki (Facebook):
Imamo novo dišečo in ljubečo slikanico založbe Ocean!
Milan Dekleva je imel prste zraven ... no, ne prste, rime v bistvu, kar je mene še posebej razveselilo.
Kjer Dekleva rime kuje,
branje se nam obrestuje.
Jih v slovensko formo stlači,
verzi so takoj domači
in beseda gladko teče,
dobro luč na knjigo meče.
Pesni zbrano in ni plitek.
Brati ga je res užitek.
Celotno objavo si oglejte tukaj.

  • Ocenite: