fbpx
     
ČUDO NA RAZREDNIH URAH

ČUDO NA RAZREDNIH URAH

Priročnik za učitelje za izvajanje ur oddelčne skupnosti v osnovni šoli

Prof. dr. Ljubica Marjanovič Umek: "Zamisel o pripravi priročnika za izvajanje ur oddelčne skupnosti, ki temelji na izvrstnem delu R. J. Palacio Čudo (prevod v slovenščino Boštjan Gorenc), je pohvalna, priprava priročnika pa odlična."

  • Avtorice: Katarina Rigler Šilc idr.
  • Obseg: 128 črno-belih strani
  • Format: 21 × 29,7 cm
  • Vezava: mehka, speto kot zvezek
  • Za učitelje
  • ISBN: 978-961-93836-0-5
  • Cena: 9,99 EUR

Priročnik s predlogi za obravnavo tem iz mladinskega romana Čudo pri pouku je namenjen vsem učiteljem, ki poučujejo v osnovni šoli. Predvsem pa ga bodo veseli tisti učitelji, ki si prizadevajo, da bi se vsak učenec v razredu dobro počutil in da nihče ne bi bil žrtev nesprejemanja sošolcev zaradi drugačnosti.

V vsakem razredu je toliko »drugačnih« otrok, kolikor je učencev. Med seboj se razlikujejo po sposobnostih, videzu, vrednotah, navadah, socialnem statusu, jeziku, obnašanju in še marsičem. Vsak učenec je svoj svet in v sebi skriva svojo zgodbo, pogosto tudi takšno, ki je ne želi deliti z drugimi.
Namen priročnika je učence naučiti sprejemati vse ljudi, ne glede na njihove posebnosti, jih naučiti sobivanja z njimi, hkrati pa jim predstaviti dejstvo, da nihče v svoji drugačnosti ni sam, da lahko o tem spregovori z ljudmi, ki jim zaupa.

Priročnik pomaga razvijati sočutje, empatijo in zmožnost sprejemanja drugačnosti. Z obravnavo tem iz priročnika pri razrednih urah v osnovni šoli učitelji dejavno vplivajo na izboljšanje medčloveških odnosov in izogibanje nestrpnosti in medsebojnim sporom.

Priročnik je nastajal v šolskem letu 2014/2015, ko je bila Osnovna šola Ledina Najboljša kulturna šola v Sloveniji, prvič pa je bil predstavljen 21. 5. 2015 na prireditvi z javno tribuno ČUDOviti – Vsak je svoj svet v vesolju kulture, ki jo je organiziral Javni sklad RS za kulturne dejavnosti v sodelovanju z Osnovno šolo Ledina in Mestno občino Ljubljana.

  • Ocenite: