fbpx
     

Zakaj je knjiga idealno darilo

Oceanke1000x1000

S podarjeno knjigo nekomu lahko sporočimo, da ga imamo radi, morda mu želimo, da bi se ob knjigi za nekaj uric sprostil, zabaval ali se iz knjige česa naučil, lahko izrazimo hvaležnost, naklonjenost, sočutje.

V knjigo lahko zapišemo lepe misli ob poroki, okroglem jubileju, rojstvu otroka, uspešnem zaključku šolanja. Obdarovanec pa se bo vse življenje spominjal prijetnih občutkov ob podarjeni knjigi ob zanj posebni priložnosti.

Za svoj denar dobimo zelo veliko. Knjiga je namreč večna, pogosto se ohrani tudi za naslednjo generacijo.

Bralci imajo bolj pestro življenje, saj niso omejeni samo na doživljanje lastnega sveta in okolje, v katerem živijo, ampak spoznavajo vedno nove svetove, nove načine razmišljanja, nove vzorce obnašanja. Zaradi tega manj obsojajo in bolje razumejo raznolikost ljudi okrog sebe.

Dobra knjiga spodbudi razmišljanje: o sebi, okolici, odnosih, hvaležnosti za vsakdanje drobne privilegije, možnostih za premagovanje težav.

Skupno branje z otrokom ob večerih otroka pomiri in mu omogoči mirne trenutke v objemu staršev. Zaradi tega otrok branje knjig tudi pozneje dojema kot nekaj sproščujočega in prijetnega. Obenem starši s tem otroku sporočamo, da v naši družini namenjamo čas in pozornost branju in izobraževanju. 

Savus, 30. 1. 2020

NAJ v Knjižnici Zagorje

Vabljeni na pogovor o inovativnem priročniku za mladostnike NAJ in druženje z avtoricama Nino Jelen in Anjo Kurent. Nekaj vprašanj jima bosta zastavila osmošolka Lina Eranovič in sedmošolec Jaka Grošelj iz Osnovne šole Toneta Okrogarja.

Avtorici bosta po predstavitvi delili avtograme. Prinesite svoje izvode, knjigo pa bo mogoče kupiti tudi na dogodku. Vstopnine ni.